Týden knihoven 2013

12.09.2013 15:31

Letos bude týden knihoven ve znamení kufrů. Neznamená to, že si máte sbalit kufry a jít. Naopak. Kufry, vlastně kufříky, jsme pro vás sbalili my. Od 1. října 2013 začínáme v dětském oddělení půjčovat tzv. Tematické kufříky. Inspirovaly jsme se u kolegyň z větších knihoven. Každý kufřík obsahuje kromě knih i didaktické pomůcky, kostky, hrací sešity, pexesa apod. a je vždy zaměřený na jedno téma. Kufříky budeme půjčovat na měsíc tak, jako ostatní knihy. Jsou určeny především menším dětem a samozřejmě jejich rodičům.

Aby dospělí nepřišli zkrátka, vyhlašujeme soutěž s názvem Nejstarší kniha v Bousově. Kdo z vás nám přinese do knihovny knihu s nejstarším datem vydání? O knihy se nemusíte bát, kniha bude pouze vyfocena, fotografie budou vystaveny v prostorách knihovny a vítěz bude při příští návštěvě knihovny odměněn.

úterý 1. října plánujeme po roce další besedu z cyklu Co odnesl čas. Tentokrát bychom se zaměřili na prohlížení fotografií z počátku 90. let, kdy Dolní Bousov prodělal období překotného rozvoje po sametové revoluci. Začátek besedy v 18 hodin v městské knihovně, vstup zdarma.

Středa 2. 10. bude, jak už je zvykem, určena hlavně dětem a budeme je zvát na tradiční podzimní divadelní pohádku do knihovny. Od 17 hodin nabídneme v nově zrekonstruované podkrovní přednáškové místnosti dětem nebo i dospělým loutkovou pohádku. Vstupné bude 20 Kč pro děti a 40 pro dospělé.

Na čtvrtek 3. října pro Vás chystáme Černou hodinku tentokrát s literárními kvízy. Stejně jako v loňském roce vás zveme k přátelskému posezení s občerstvením u stolků, kde si můžete nechat předčítat při světle svíček a poté se zabavit při luštění připravených literárních kvízů, hříček a her. A nebojte se, nepůjde ani tak o vědomosti jako o zábavu :-). A tak zvu všechny milovníky knížek a knihomoly – pojďme si pokecat o knížkách u kávy, čaje nebo svařáku. Začínáme pěkně za tmy, v 19 hodin. Vstup zdarma.

Týden knihoven uzavřeme v pátek 4. října od 18 hodin, kdy Vám nabídneme velmi žádanou besedu cestovatelů Moniky a Jirky Vackových Peru - země Inků a nádherné přírody. Protože se jedná o akci v rámci týdne knihoven, budou čtenáři naší knihovny zvýhodněni při placení vstupného, které bude pro naše čtenáře činit 30 Kč, pro ostatní 50 Kč.