Týden knihoven 2012

03.10.2012 17:00

V týdnu od 1. do 7. října proběhne 16. ročník celostátní akce Týden knihoven. Naše knihovna se k této akci připojí již potřetí. Pro vás to znamená, že se v tomto týdnu u nás bude dít spousta zajímavých akcí, na které se vás budeme snažit nalákat.

Středa 3. 10. bude určena hlavně dětem a budeme je zvát na tradiční podzimní divadelní pohádku do knihovny. Od 17.15 hodin v dětském oddělení nabídneme 2 loutkové pohádky v podání teprve třináctiletého loutkáře z Kláštera Hradiště n. Jizerou. Vstupné bude jako obvykle 20 Kč pro děti a 30 pro dospělé.

Na čtvrtek 4. října se nám podařilo zajistit velmi žádaný pořad populárního botanika RNDr. Václava Větvičky s Two Voices. Pan Václav Větvička (mimochodem mnichovohradišťský rodák) nám přečte ukázky ze svých knih, které jsou vzpomínkami na jeho rozhlasová Dobrá jitra na ČRo2 Praha. Nebude se jen číst a vyprávět, bude se i zpívat. Vyprávění pana Větvičky bude prokládáno šansony hudebního uskupení Two Voices. Uskupení Two Voices tvoří Jana Rychterová (textařka, písničkářka a šansoniérka) a Vladimír Iljič Pecháček (houslista). Two Voices pravidelně vystupují v divadle Semafor a v pražské Salmovské literární kavárně. Přijďte se nechat pohladit po duši i rozveselit. Pořad bude začínat v 18 hodin a vstupenky budou od 15. září v předprodeji v knihovně a v informačním centru. A protože se jedná o akci v rámci týdne knihoven, budou čtenáři naší knihovny zvýhodněni při placení vstupného, které bude pro naše čtenáře činit 30 Kč, pro ostatní 50 Kč.

Týden knihoven vyvrcholí v pátek 5. října tzv. Černou hodinkou s detektivkou. Stejně jako v loňském roce vás zveme k přátelskému posezení s občerstvením u stolků, kde si můžete nechat předčítat při světle svíček a poté potrápit mozkové závity při luštění nedokončených detektivních případů. Začínáme pěkně za tmy, ve 20 hodin. Vstup zdarma.