Půjčte si obraz na 1 rok

10.06.2013 15:16

Znáte artotéky? Jedná se o speciální oddělení knihoven, kde místo klasických knížek najdete obrazy, reprodukce, grafiky a jiná výtvarná díla. Ty si můžete v rámci registrace do knihovny půjčit až na rok domů a pověsit si je na zeď! A hlavně je kdykoliv měnit. Třeba v Městské knihovně v Praze mají artotéku na Opatovské (Praha 11), registrace stojí 80 Kč na rok! Další artotéka v ČR je pak v Plzni. V artotéce najdete jak starší díla, tak samozřejmě i novinky. V Praze mají v artotéce několik tisíc kousků k vypůjčení! Grafika se půjčuje rámovaná či paspartovaná a reprodukce v rámech i jako volné listy.

"Náš obrazový fond čítá kolem 9 000 grafických listů českých umělců 2. pol. 20. stol. a uměleckých reprodukcí českých i světových malířů. Obrazy půjčujeme až na 26 týdnů a samozřejmě s možností si vypůjčky následně prodloužit."  Web Městské knihovny v Praze

Vybrat si můžete online v katalogu knihovny.

Není to jen o tom, že si až na rok vyzdobíte byt či dům obrazem, který byste si nemohli koupit, můžete ale třeba pravidelně měnit výzdobu podle ročního období/nálady/typu párty, kterou zrovna pořádáte/na návštěvu tchýně nebo šéfa :-D Máte prostě tisíce kousků v zásobě!

Pověste si doma Van GoghaRenoiraMuchu nebo Degase. Vyberte si moderní abstraktní dílo. Vsaďte na Pollocka nebo Kupku. A v nabídce je i Mona Lisa (klasika i Warhole). No, jedná se samozřejmě o reprodukce :-)