Projekt "Čtení pomáhá"

14.05.2011 10:49

Projekt Čtení pomáhá, iniciovaný generálním ředitelem společnosti ČEZ Martinem Romanem, nemá jen za cíl zvolit nejlepší dětskou knihu, nýbrž také svůj výrazný charitativní rozměr. Za každou přečtenou knihu ze seznamu doporučených dostanou děti kredit 50 korun a ten mohou poukázat na konkrétní charitativní akci podle vlastního uvážení. Více na www.ctenipomaha.cz. Celkem tak mladí čtenáři každoročně dostanou možnost “umístit“ 10 milionů korun poskytnutých donátorem projektu.

Jak jednoduše pomoci?

Na stránkách ctenipomaha.cz si mladí čtenáři mohou vybrat ze seznamu doporučených knížek tu, kterou četli, a po zodpovězení kontrolních otázek získají kredit 50 korun.

Poté budou moci určit, na kterou charitativní akci tato částka půjde. Zda například na slepeckého psa pro konkrétní dítě nebo na nákup nového počítače pro dětský domov. Ročně se takto rozdělí peníze na víc než 100 dobročinných skutků.

Většinu knih nominovaných do projektu si můžete také vypůjčit v Městské knihovně v Dolním Bousově. Knihy jsou uloženy ve zvláštních policích označených logem projektu.