Kinokavárna v knihovně

11.01.2015 14:10

Promítej i ty! Filmy z Jednoho světa opět v knihovně. V lednu již popáté budete mít možnost navštívit dokumentární filmový klub. Promítat budeme v půdních prostorách městské knihovny. Promítacím dnem bude opět PÁTEK. Připraveny jsou celkem čtyři projekce z programu Promítej i ty!. Dokumenty zahrnuté do tohoto programu byly uvedeny v rámci festivalu dokumentárních filmů o lidských právech - Jeden svět. Pro příjemnější zážitek z promítání budeme letos opět servírovat kávu a čaj.

V pátek 16. ledna se ohlédneme za olympijskými hrami v Soči - Putinovy hry/r. Alexander Gentelev/Německo, Rakousko, Izrael/2013/90 min.

30. ledna - dojemný film Poslední sny nám ukáže, že náš odchod ze života může ulehčit ošetřující personál hospice v případě, že se o nás naši blízcí nemůžou postarat. Poslední sny/r. Estephan Wagner/Dánsko/2013/59 min.

13. února nahlédneme díky dokumentu Přestupní stanice do Řecka, jedné z hlavních přestupních stanic přistěhovalců do Evropy.  Přestupní stanice /r. Kaveh Bakhtiari /Francie/2013/100 min.

27. února - autorský film Dál nic se zabývá problematikou výstavby dálnic a neschopností státu dodržovat vlastní zákony. Dál nic/r. Ivo Bystřičan/ČR/2013/75 min.

Promítáme vždy od 18 hodin, vstupné zůstává stále stejné – zdarma.