Týden knihoven 2015

15.09.2015 10:40

Městská knihovna Dolní Bousov zve všechny čtenáře i nečtenáře do svých prostor, kde budou probíhat tyto akce:

Dny otevřených dveří a příležitost pro nové čtenáře

Po celý TÝDEN si můžete přijít prohlédnout prostory knihovny, a pokud ještě knihovnu nenavštěvujete a chtěli byste to změnit, zveme Vás k roční bezplatné registraci. Můžete si půjčovat knihy a časopisy až jeden rok zcela zdarma.

Amnestie pro zapomnětlivé čtenáře

Jedinečná šance nastává ve dnech 5. – 10. října 2015 pro všechny zapomnětlivé čtenáře. Městská knihovna na tento TÝDEN vyhlašuje čtenářskou amnestii, a tak každý dlužník může knihy vrátit v těchto dnech bez poplatků za upomínky. Využijte toho, tato šance je jen jednou v roce!

Prodej dětských knih se slevou

V říjnu pro vás chystáme přímo v knihovně prodej krásných dětských knih z nakladatelství THOVT s výraznou slevou. Knihy jsou určené předškolákům a mladším i starším žákům. Přijďte se podívat.

Po celý říjen v dětském oddělení – FRANTIŠEK HRUBÍN – výstavka knih

Ke 105. výročí od narození českého básníka, dramatika, prozaika a překladatele Františka Hrubína bude možno nahlédnout do knih z jeho tvorby.

Půjčovní sobota

Nestačí Vám celý TÝDEN? Těšíme se na Vás i v sobotu 10. října 2015 od 9 do 12 hodin.

Knihy do vlaku

Chcete si cestu vlakem zpříjemnit zajímavým čtením, ale zrovna jste si zapomněli doma knihu? Nevadí. Na dolnobousovském nádraží si můžete od pondělí 5. října půjčit knihu přímo z knihovničky v čekárně. Knihy tu jsou čtenářům přístupné kdykoliv, bez čtenářského průkazu a každá kniha si jistě najde svého čtenáře. Princip půjčovného je jednoduchý: Vezmi si knihu – až se budeš vracet, vrať knihu nebo sem nabídni jinou. 

A kromě výše uvedeného v TÝDNU od 5. do 10. října 2015 nabízíme: