Otestujte se - Čtení pomáhá

14.03.2012 22:43

"...V tomto úryvku bylo ukryto dvacet pět literárních odkazů. Odhalili jste aspoň polovinu z nich? Pokud ne - čtěte víc."

To zní v závěru šedesátivteřinového spotu. Odkazy se v něm objevují prostřednictvím přímých citátů, jmen postav a lokalit či jiných konkrétních reálií z toho kterého díla.

Odkazy pokrývají českou i světovou literaturu, převážně klasické, ale i několik moderních autorů. Výběr citací je zaměřen spíše na zkušenější a starší posluchače. Spot načetl herec Studia Ypsilon Jiří Lábus. 

 Řešení odkazů, ukrytých v nahrávce, najdete zdeZdroj: https://kultura.idnes.cz/

Projekt Čtení pomáhá podporuje čtenářství a zároveň umožňuje dětem a mládeži podílet se na charitativní činnosti. Děti jsou k četbě motivovány finanční odměnou, kterou však nezískávají pro sebe, ale věnují ji na charitu. Každý rok se tak různým nadacím rozdělí 10 milionů korun. O tom, kdo pomoc obdrží, rozhodnou právě dětští čtenáři.Logo Čtení pomáhá

V dolnobousovské knihovně jsou knihy zařazené do projektu Čtení pomáhá označeny logem projektu a vystaveny na zvláštních poličkách, aby o nich měly děti snadnější přehled.